Selamat datang ke aminA eMPower

TAHNIAH dan SYABAS diucapkan kepada anda kerana melayari blog ini. PASTINYA anda adalah seorang yang sangat POSITIF DALAM HIDUP dan AGRESIF DALAM MEREBUT PELUANG!

Melalui blog ini anda akan mempelajari cara menjana pendapatan dan menguruskan kewangan secara online dengan cara yang lebih berkesan. Sebenarnya untuk memulakan perniagaan dan menguruskan kewangan kita adalah amat mudah.

Ramai orang miskin jadi kaya pasal 'TAHU' cara jadi kaya. Ramai orang kaya jadi miskin pasal tak 'TAHU' nak kekal kaya. Betapa ruginya hidup kalau hanya ada satu jenis income, iaitu Aktif income! Betapa malangnya hidup seandainya tak ada Pasif income.

Jika ditanya pada kebanyakan orang, apakah IMPIAN DAN KEINGINAN mereka dalam hidup?

Kebanyakannya pasti menjawab NAK KAYA, DUIT BANYAK, BOLEH BERSARA DAN BERDUIT, BOLEH BELI APA NAK BELI, BOLEH PERGI MANA NAK PERGI, BEBAS DARI HUTANG-PIUTANG, RUMAH BESAR, KERETA BESAR… SEMUA SERBA-SERBI BESAR la. Secara kesimpulannya yang mereka inginkan itu ialah “KEBEBASAN DARI MASALAH KEWANGAN”. Tapi kenyataannya bagi kebanyakan orang itu juga. IMPIAN TINGGAL IMPIAN~

Logiknya, “if u do the same, u will get the same” … mana mungkin anda dapat KEHIDUPAN yang anda inginkan itu jika anda masih melakukan KERJA/PERKARA yang sama !!! Jadi, untuk membezakan anda dari kebanyakan orang tadi … anda harus.. “change the way u think, u will change your life”

Thank You ALLAH




Betul la...bak kata orang kampung aku, you think you KNOW but you dont know NOTHING...belum lagi masuk rumah orang tu tapi dah tuduh rumah dia macam2...ada tengkorak la..kepala kambing la..padahal orang tu punya la baik..sebab yang tuduh tu rupanya 'bapak' la punya jahat..kerja nak meng'kondem' orang jer....mane taknya..setiap pagi buka paper,front page dah ada rogol...bunuh...liwat...adess..belum campur environment tempat kerja lagi

PERSEPSI ( ahli fikir vs 'gila')




Definisi Ahli Fikir..

Seorang yang hebat...Dapat meramal masa hadapan dengan hanya berfikir dan berkata2..percaya dengan perbuatan dan kata2nya sahaja..dapat menundukkan dan menarik perhatian orang lain untuk setuju dengan hujah2nya..Seorang yang berpengalaman, diklasifikasikan sebagai 'orang lama'..Cenderung ke arah yang berbentuk mudah, murah, rutin harian, dan aktif sebagai tukang karut..

PROTECT YOUR DREAM



Kisah benar yang menceritakan chris gardner yang telah jatuh dalam kehidupannya ketika menjual mesin x-ray…selepas perniagaannya jatuh..satu demi satu kesusahan menimpa beliau. Ketika dalam kejatuhan chris gardner telah ditinggalkan isteri dimana isteri beliau memperlekehkan cita-cita beliau untuk menjadi broker saham. Dalam waktu kesusahan itu kereta beliau kena tarik dan beliau bersama anaknya diusir dari rumah

BERSARA DALAM MASA 15 HARI




Ramai yang tak tahu, dan ramainya yang tak nak ambil tahu, sebenarnya senang je kalau nak jadi kaya. Beza antara orang kaya dengan miskin adalah TAHU dengan TAK TAHU. Ramai jugak orang miskin tak kaya-kaya pasal TAK NAK AMBIL TAHU! Ibarat macam hari-hari naik tangga..penat..padahal LIF ada kat sebelah je…oleh kerana sombongnya kita tak nak ambil tahu, maka naik jelah tangga penat lelah

EXPONENTIAL MONETARY PROJECT

EMPOWER~UNSTOPPABLE EMPIRE



NAK JOIN eMPower TEAM?
Kalau anda 'genuine' dan serious... Why not?!!


Dengan menyertai kami, anda akan dibimbing:
  • Bagaimana dengan ASB anda boleh mendapat potensi sehingga 30% setahun
  • Bagaimana dengan PROPERTIES anda akan mendapat RM4 juta dalam masa 5 tahun
  • Bagaimana menggunakan penyimpan kekayaan sebenar anda sentiasa BERDUIT dan

HARD OR SMART?



video


KONSEP PENDAPATAN PASIF

Pendapatan Aktif : Anda dibayar berdasarkan masa anda bekerja.
(Lebih 90% orang kerja makan gaji!)

Pendapatan Pasif :
Anda kerja sekali tetapi dapat dibayar tanpa
henti! (Kurang 10% gunakan teknik ini)

Rahsia kekayaan yang sebenar bukanlah terletak kepada berapa banyak wang yang dimiliki tetapi kebebasan yang mereka miliki.

Mereka bebas untuk:
- menonton wayang & 'menginternet' di Starbucks ;)
- menikmati sarapan pagi dengan tenang!
- bersantai dipantai tanpa gangguan!
- 'ter'shopping!

- meluangkan masa bersama ibu bapa tercinta!
- melihat anak-anak membesar!


Oleh kerana hasil pendapatan mereka banyaknya daripada pasif, mereka mempunyai lebih masa terluang untuk digunakan. Jika anda melihat konsep pendapatan pasif ini berbanding kehidupan orang disekeliling anda, banyak kumpulan yang tidak sekaya mana seperti yang anda lihat. Doktor pakar dan doktor gigi tidak mempunyai pendapatan pasif daripada hasil titik peluh mereka.

Potensi pendapatan mereka ada hadnya. Mereka hanya boleh berjumpa sejumlah tertentu pesakit sahaja. Dan mereka juga mestilah berjumpa dengan setiap pesakit tersebut. Ianya aktif. Begitu juga dengan pegawai kerajaan, peguam atau jurujual. Kebanyakkan daripada mereka tidak mempunyai pendapatan pasif. 


Mereka memang nampak kaya, tetapi sebenarnya mereka tetap bergantung kepada gaji seperti kebanyakkan daripada kita.
Berapa peratuskah hasil
pendapatan anda adalah pasif????

PROPERTIES

MENJANA KEKAYAAN DENGAN PROPERTIES!



Ramai yang tak tahu, dengan gaji yang sedikit, tapi kalau tahu caranya, anda dah pun boleh jadi PROPERTY PLAYER! Ramai yang jadi JUTAWAN dalam bidang ni, salah satu PASIF INCOME yang sangat bagus dan menarik!! Ramai juga yang tak tahu, boleh beli property macam ni dengan modal yang rendah & boleh jugak tanpa modal...hmmm..ruginya kalau tak tahu!